Sezóna jahod a trešní bude pomalu končit a tak se u nás
sklízelo, marmeládovalo, sirupovalo a vůbec zavařovalo o stošest.
Dokonce jsem ještě stihla i sedmikráskový medík.
Ještě mám naložené třešně v alkoholu, ze kterých bude
jemný likér. Už se na něj moc těším :-)
Jahodovotřešňová marmeláda.
Jahody a třešně jsou přesně půl na půl. Marmeláda má krásnou
temně červenou barvičku. Tuto kombinaci dělám letos
poprvé a jsem z ní nadšená.
Sedmikráskový med
Dělala jsem ho stejně jako pampeliškový zde: jen květů bylo asi 800 ks
a přidala jsem celou skořici a jeden citrón nahradila pomerančem.
Vyzkoušejte, je to dobrota.
Dělala jsem ho stejně jako pampeliškový zde: jen květů bylo asi 800 ks
a přidala jsem celou skořici a jeden citrón nahradila pomerančem.
Vyzkoušejte, je to dobrota.
Jahodová marmeláda
Ještě jedna jahodová marmeláda, tentokrát dia.
Máme v rodině diabetika, tak ať si může také trošku zamlsat :-)
Třešňový sirup
Letos jsem vyzkoušela jeho výrobu pomocí cukru
na výrobu sirupu od firmy Korunní.
A nakonec jahodová marmeláda s třešněmi a vanilkou.
Tady je většinový podíl jahod 800 g , třešní 200 g
a jeden celý vanilkový lusk. Marmeláda je slaďoučká