sobota 15. září 2018

Kynuté buchty s tvarohovou náplní



Ahoj všichni, hlásím se po opravdu dlouhé době a na přání vkládám recept 
na kynuté buchty s tvarohem, které jsou měkoučké a nadýchané jako peřinka
Také jim říkám "peřinkové buchty."
Náplně můžeme libovolně obměňovat, u nás je velmi oblíbená ještě maková.
Tak hurá do pečení, už se těším jak se vám  povedou :-)


SUROVINY:
Těsto:
250 ml mléka, 20 g droždí, 2 x celé vejce, 100 g cukru krupice, 1 PL rumu,
 100 g másla, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 500 g hladké mouky

Náplň:
350 g měkkého tvarohu  (ne ten ve vaničce), 2 PL krupicového cukru 
(nebo podle chuti) 1 vanilkový cukr, trochu citronové šťávy, 1 malé vejce

Na dokončení:
Cukr moučka na posypání, asi 50 g lupínků mandlí, rozehřáté máslo na potření buchet

Postup:
Nejprve ohřejeme mléko do kterého potom rozdrobíme droždí, přidáme 
trochu cukru a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, celá vejce, rozehřáté máslo, rum, špetku soli,
 kvásek a zaděláme hladké pružné těsto.
Těsto necháme vykynout dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Zatím si připravíme tvarohovou náplň tak, že všechny uvedené suroviny důkladně promícháme.

Z vykynutého těsta tvoříme malé bochánky naplněné tvarohem, 
které pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů.
Každou buchtu ze všech stran pomažeme rozehřátým máslem  
a posypeme lupínky mandlí. Buchty necháme v pekáčku 
 asi 15 minut kynout a poté dáme do vyhřáté trouby na 200°C,
 po 10 minutách snížíme teplotu asi na 180°C a dopečeme.
Já pekla 25 minut na horkovzduch, ale je potřeba respektovat 
zkušenosti s vlastní troubou.

Tip:
Pokud buchty ihned po vytažení z trouby potřete mlékem, budou ještě 
lepší, vydrží déle vláčné. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.

Kdo máte domácí pekárnu, tak můžete těsto zadělat v ní. Jen dodržujeme
 zásadu nejdříve tekuté suroviny a potom zbytek... :-)


 

10 komentářů:

  1. Aničko, to jsem ráda, že už zase píšeš na blog. Recept určitě vyzkouším. Manžel má buchty tůze rád. Zdravím . M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, až recept vyzkoušíš tak dej vědět, jak ti chutnalo :-)

      Vymazat
  2. OOO, tak ty teda jsou! A krásný pekáček k tomu ;)
    Hezký den, Ilona

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Aničko, budu vypadají výborně - určitě je zkusím a tvým sluší ten puntikový pekáč. Přeji ti krásné babí léto. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, moc děkuji a budu ráda, když vyzkoušíš a dáš vědět jak ti chutnalo :-)

      Vymazat
  4. Aničko, to je slast v nádherném pekáči!
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko hned bych si dala. Dělala jsem letos po dlouhé době pečený čaj a k tomu bych si dala tvoje buchty, mňam.
    A ten pekáček je božíííí. Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Pečený čaj mám také ráda.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu na mém blogu a milé komentáře. Anna