pondělí 20. srpna 2012

Dort Červená Karkulka



Tento dortík jsem letos v létě dělala k různým příležitostem již několikrát. A protože měl velký úspěch
tak tady je recept:

Piškotové těsto na korpus:
4 vejce, 180 g cukru krupice, 300 polohrubé mouky, 1 dl oleje, 1kypřící prášek do pečiva
(kakao).
Krém:
1x pudink bez vaření s příchutí vanilka, 1x smetana ke šlehání, 1x kompotované mandarinky
A ještě jednu šlehačku na pomazání celého korpusu.
Asi by se měly správně šlehat  zvlášť bílky s cukrem, ale v rámci zrychlení šlehám
vše dohromady a ničemu to nevadí.
To znamená, že vejce šlehám s olejem a cukrem, potom přidám mouku s kypřícím práškem.
Pokud je těsto moc husté přidávám po lžících horkou vodu (dělám od oka).
Hustota by měla být asi jako na palačinky. Pokud chceme korpus mramorový,
oddělíme třetinu těsta a vmícháme 2 lžíce kakaa.
Pečeme na 180stupňů. Zkoušku upečení děláme špejlí. Až se těsto přestane lepit,
máme upečeno.
Po vychladnutí korpus 2x překrojíme a plníme krémem. Můj oblíbený je s mandarinkami.
Všechny suroviny na krém našleháme, mandarinky se pěkně rozdrtí. Dort naplníme krémem.
Poté ještě celý dort potřeme šlehačkou, nos je také ze šlehačky a zdobíme
čokoládou a jahodami.
Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za návštěvu na mém blogu a milé komentáře. Anna