pátek 12. dubna 2013

BROWNIES

Před pár dny jsem dostala na vyzkoušení recept na úžasné brownies.
 Těsto je vlastně samá čokoláda.
Super jsou ještě teplé, dokud je čokoláda trochu tekutá.
Samozřejmě když vychladnou, tak jsou také vynikající.
Kdo máte rádi čokoládu, tak určitě vyzkoušejte, budete se olizovat jako my doma.



Recept:
375 g čokolády na vaření
185 g másla
200 g cukru krupice
5 vajec
100 g hladké mouky

Čokoládu rozpustíme v rendlíku s trochou vody.
V dalším hrnci rozpustíme máslo, poté obojí
smísíme. Přidáme cukr, vejce a promícháme.
Nakonec přidáme mouku a vše důkladně spojíme.
Formičky plníme těstem do dvou třetin, pak dáme
péct do trouby rozehřáté na 180°C.
Po asi 8 až 9 minutách brownies vyskočí
a jejich povrch
se zpevní (trochu i popraská).
Tak poznáte, že jsou hotové.
Já měla tentokrát tochu vyšší košíčky, kam se vešlo
více těsta, tak jsem pekla asi 12 minut
 a množství těsta vyšlo na 22 košíčku.
Normální (obyčejné) košíčky bývají trochu nižší, takže kousků může být až jednou tolik.

2 komentáře:

  1. Hmmm.... u rodinky bych si mohla šplhnout:-)))
    Ajka

    OdpovědětSmazat
  2. Ja som teda čokoholik závislák, tak si ukladám recept :)
    Renata

    OdpovědětSmazat

Moc děkuji za návštěvu na mém blogu a milé komentáře. Anna