Jablíčková sezóna je v plném proudu a tak kromě přesnídávek
se u nás suší křížaly a peče. Nevím jak vy, ale já mám
moc ráda jablečné křížaly. Je to výborné a navíc zdravé mlsání.
Ráda si je přidávám i do ovocného čaje ještě se skořicí.
Super je i dospělácká varianta s alkoholem, která v zimním období
krásně zahřeje. Do skleněného poháru dáme pár křížal,
tyčinku skořice, trošku rumu, trošku griotky (množství dle naší chuti
a nálady :-)), zalijeme horkou vodou jako grog, můžeme
nazdobit plátkem citrónu a podáváme.
Já tento nápoj pila poprvé před lety na horách a tam se mu říkalo
Pohoráček, možná ho také znáte.
Pohoráček na zahřátí
....a nesmí chybět Hraběnčiny řezy, můj nejoblíbenější jablečný koláč.
Recept jsem již uváděla zde:
... tady se krájí ...
(letos jsem si koupila v Tchibu tuhle vychytávku
a je to naprosto úžasný pomocník při zpracování jablek)
... tady sušíme ....
A jdeme do finále, nasušíno, nazdobeno a uskladněno.
Komu se líbí háčkovaný kryt, tak návod můžete nalézt zde:
No Aničko, ty si fakt super hospodyňka. Tu dospěláckou dobrůtku určitě vyzkouším, hraběnčiny řezy mám taky moc ráda...
OdpovědětVymazatPěkný večer, Helena
Aničko...ahoj.
OdpovědětVymazatTaké se letos chystám na křížaly.
Ty máš sklenky krásně nazdobené.
Super.
Pa Martina
Aničko ještě že máme ty sušičky!!! hříbky střídají hrušky a jablíčka !!!
OdpovědětVymazatAničko, už jsi perfektně připravena na zimu. A jak máš krásně ozdobeno. M.
OdpovědětVymazatAničko, díky za inspiraci...na křížaly se chystám..a pohoráček se mi taky líbí:o))..měj se krásně..Inka
OdpovědětVymazatAničko, ten pohoráček bych teď potřebovala. Z nadcházejícím podzimem ztrácím hlas, tak tahle vitamínová bomba by mohla pomoct...:-)
OdpovědětVymazatIvana
Aničko, moc děkuji za tento příspěvek, protože Pohoráčka ani Hraběnčiny řezy jsem ještě neměla a určitě vyzkouším!! Hezký den, Jana
OdpovědětVymazatHolky všem vám moc děkuji za milá slova, jste zlatíčka. Mějte se krásně A.
OdpovědětVymazat