Dnes mám pro vás recept na šneky z kynutého těsta se skořicí a ořechy.
Pekla jsem je o víkendu pro syna a mé tři neteře. Všichni měli
boule za ušima a jen se po nich zaprášilo :-))
SUROVINY:
Na těsto:
1/2 kostky čerstvého droždí (21 g)
200 ml vlažného mléka
50 g změklého másla nebo margarínu
špetka soli
1 lžička mleté skořice
2 lžíce cukru
400 g hladké nebo polohrubé mouky
Na náplň:
50 g změklého másla nebo margarínu
2 lžíce cukru
1 lžička mleté skořice
2 lžíce mletých liskových ořechů
1 vejce na potření
Droždí rozdrolíme do hrnku s trochou vlažného mléka a rozmícháme
do hladka a necháme vzejít kvásek.
Potom se zbývajícím mlékem, tukem, solí, skořicí, cukrem
a moukou uhněteme hladké, pružné těsto.
Přikryjeme a necháme asi 45 kynout.
Mezitím si smícháme všechny suroviny na náplň.
Těsto na pomoučené ploše znovu prohněteme, rozdělíme na dva
stejné kusy. Každý díl vyválíme do obdélníku cca 15 x 30cm
a potřeme náplní. Těsto srolujeme jako roládu.
Rolky nakrájíme na 2 cm tlusté plátky, které položíme na plech
s pečícím papírem. Necháme ještě asi 20 minut kynout.
Zatím předehřejeme troubu na 220 °C.
Šneky potřeme rozkvedlaným vajíčkem, můžeme je ještě
posypat mletými nebo nasekanými oříšky a pečeme na střední
poloze trouby asi 12 minut.
Šneky na závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.
A teď už jen dobrou chuť!
Aničko, Ty mi děláš chutě. Mňam. M.
OdpovědětVymazatAničko, děkuji za receptík :-) skořice, oříšky - samé dobroty, určitě vyzkouším. Pěkný den. Hana
OdpovědětVymazatAni, tak ty se povedly! Děkuji za sdílení receptu :) Pa a krásné dny! Jola
OdpovědětVymazatTaky bych měla ty boule :o) Vypadají skvěle.
OdpovědětVymazatMoc zdravím Ani, Helena
Aničko,
OdpovědětVymazatu nás jsou také velmi oblíbené.
Hezký večer, Martina
Ani, díky za recept. Vůbec se nedivím, že se po nich hned zaprášilo :-)
OdpovědětVymazatAničko i já děkuju za prima receptík a určitě brzy vyzkouším ♥ měj se moc hezky.Martina
OdpovědětVymazatSamé dobroty pečeš Aničko:-))
OdpovědětVymazatTy jsou boží!
OdpovědětVymazatMňam, skořici miluju. To budu muset vyzkoušet :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazatVšem vám moc děkuji za milé komentáře. Budu mít velkou radost, pokud tyto šneky vyzkoušíte a ještě větší, když vám budou i chutnat.
OdpovědětVymazat