neděle 7. října 2012

Šneci s marcipánovou náplní

Dnes večer jsem pro holky do práce upekla
tyto marcipánové šneky.
 Doufám, že je do rána ubráním, protože klukům moc chutnají.
...tak holky dobrou chuť...


                                   

 

                              

A tady je recept:
Rozpočet na cca 15 kusů

     1/2 kostky droždí (21 g)
200 ml mléka
400 g polohrubé mouky
50 g změklého másla
60 g cukru krupice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
náplň:
marcipánová pasta (prodává firma Monaco Int. s.r.o.)
nebo:
100 g surové marcipánové hmoty
80 g změklého másla
30 g cukru
1 vejce na potření
2 lžíce nalístkovaných mandlí na posypání

Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a vmícháme
200  g mouky. Přikryjeme a necháme
asi 30 minut kynout.
Máslo s cukrem utřeme do pěny a uhněteme
hladké těsto s kváskem, zbývající moukou
a hřebíčkem. Přikryjeme a necháme 15 minut kynout.
Na náplň prohněteme do měkka marcipán,
smícháme s máslem a cukrem.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále do obdélníku
asi 30 x 40 cm a potřeme náplní. Těsto srolujeme
a z rolky nakrájíme asi 15 kousků.
Plech vyložíme papírem na pečení. Šneky z těsta
rozložíme na plech, přikryjeme a necháme ještě
tak 30 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 200°C. Šneky potřeme
vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme na střední
poloze trouby asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za návštěvu na mém blogu a milé komentáře. Anna