Mezi oblíbené večeře u nás doma patří langoše.
Recept jsem kdysi dávno našla v jednom časopise. Výhodou tohoto těsta je,
že vydrží i několik dní v lednici a můžete ho dělat i na sladko.
Náš mladší syn si dává skořicový cukr nebo marmeládu.
Těsto na langoše:
1 bílý jogurt, 1 kg hladké mouky,
50 g droždí, 4 lžíce oleje, 1 lžička jedlé sody,
1 lžička soli, 500 ml mléka
tvrdý sýr na strouhání, kečup, česnek
Do mísy dáme mouku a z droždí zadělaný kvásek. Přidáme jogurt, olej,
sodu a sůl. Zaděláme těsto a necháme 2 hodiny v lednici.
Z těsta vyválíme placky, které usmažíme na oleji.
Hotové langoše položíme na ubrousek odkapat
a potépotíráme utřeným česnekem, kečupem
a sypeme sýrem.
Pro naši čtyřčlennou rodinu je tato dávka na dvakrát,
ale když přijdou na návštěvu moje neteře, tak se zblajzne
celá dávka najednou. Holky si na langoše dávají i nutelu.
Já však preferuji slanou verzi.
moc dobré :)
OdpovědětVymazat