Tak tahle dečka mi dala hodně zabrat. Nejhorší bylo to vystříhávání.
Ani bych už nespočítala ty hodiny titěrné práce.
Jsem ráda, že už mám hotovo...
A jako každou sobotu jsem se dala do pečení nějaké sladké dobroty.
Protože máme letos velkou úrodu jablek, tak zvítězil makový jablečník. Tento recept jsem našla v jednom časopise a kombinace
jablek a máku mě hned zaujala. Mák totiž miluju.
Buchta nám moc chutnala, určitě ji zase někdy upeču.
detail výšivky
Pro toho, kdo by chtěl ochutnat přidávám recept:
1 kg jablek, 550 g práškového cukru, 6 vajec,
200 ml oleje, 200 ml vody, 300 g polohrubé mouky,
150 g mletého máku, 1/2 balíčku prášku do pečiva,
čokoládová poleva
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru.
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej,
vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
V misce vymícháme mák, 150 g cukru a asi 1/3 těsta.
Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu
vyloženého mastným papírem.
Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta.
Pečeme na 175°C asi 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme
a na jablka dáme čokoládovou polevu.
Tip: pokud se vám nebude chtít jablka dusit, můžete dát jen
nastrouhaná a ochucená cukrem případně i skořicí.
Tip: pokud se vám nebude chtít jablka dusit, můžete dát jen
nastrouhaná a ochucená cukrem případně i skořicí.
vypadá to lákavě asi to zkusím
OdpovědětVymazatUrčitě recept vyzkoušej. Nám doma moc chutnalo.
Vymazat