Inspiraci jsem našla opět na netu.
Korpus je politý pistáciovou čokoládou, kterou jsem koupila v eshopu u Malátků www.cukrarskepotreby.cz.
(500 g stojí 79 Kč)
(500 g stojí 79 Kč)
Žížala je vymodelovaná z marcipánu, květy z bílé čokolády.
... opět v řezu.
Ještě přidávám recept na čokoládovou modelovací hmotu, kterou jsem použila na kytičky.
suroviny: čokoláda, ječný, pšeničný nebo kukuřičný sirup (seženeme
v obchodech se zdravou výživou)
Pokud chceme mít modelovací hmotu bílou, musíme sehnat kukuřičný sirup, který
je nejsvětlejší a čokoládu neobarví. Ostatní sirupy mají barvu medu a zabarví i čokoládu.
je nejsvětlejší a čokoládu neobarví. Ostatní sirupy mají barvu medu a zabarví i čokoládu.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, poté postupně přidáme asi dvě lžíce sirupu.
Míchám tak dlouho, až se hmota odděluje od stěn.
DÍKY SIRUPU JE ČOKOLÁDOVÁ HMOTA PRUŽNÁ JAKO MODELÍNA.
Hmotu zabalím do folie a dám zatuhnout do lednice.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za návštěvu na mém blogu a milé komentáře. Anna