sobota 2. března 2013

Makovec


Minulý týden jsem si udělala radost ještě jednou formičkou,
tentokrát na toto dvojité srdce. Samozřejmě jsem ji musela také hned vyzkoušet.








Recept:

150 g máku, 150 g moučkového cukru, 150 g hrubé mouky,
200 ml mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka mleté skořice
a tlučeného hřebíčku, strouhaná kůra z půlky citrónu

Mák jemně umeleme. Dáme do mísy společně s mletou skořicí, hřebíčkem, moukou,
práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali
oddělený žloutek, důkladně vše promícháme a přidáme tuhý sníh z bílku
(pokud se vám nebude chtít šlehat sníh, nemusíte, když spěchám tak také zrychluji.
Mrsknu tam celé vájíčko a makovec je také dobrý).
Hmotu nalijte do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy,
  pečte ve středně vyhřáté troubě.
 Já buchtu polila čokoládou a  ke zdobení jsem použila tzv.čokotransfer.
 Je to fólie, na které je potisk vytvořený potravinářskými barvami


Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za návštěvu na mém blogu a milé komentáře. Anna