Včera jsem začala vyrábět pro kamarádku domácí bonboniéru
k narozeninám. Formičky jsou silikonové od firmy Tescoma.
Půlka bonbónů je karamelová a druhá půlka čokoládová.
Romčo všechno nejlepší a příjemné mlsání.
A protože můj mladší syn má v neděli svátek mám i pro něj pár bonbónků:
Martínku, taky ti přeji všechno nejlepší.
A ještě přidávám receptíky:
Karamelové bonbóny:
250 g cukru krystal, 50 ml zahuštěného slazeného mléka (Salko)
Na rozehřáté pánvi zkaramelizujeme cukr. Sundáme z plotýnky a přidáme
slazené zahuštěné mléko (nelekněte se, začne pěnit).
Mícháme, dokud se mléko s karamelem nespojí. Horký karamel
nalijte opatrně do formiček, nechte odstát a pak ztuhnout
v lednici.
Čokoládové pralinky:
200 g čokolády na vaření, 25 g másla, 15 g práškového cukru,
asi 6 kusů nasekaných lískových oříšků
Čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni. Pralinkovou náplň
připravíme tak, že nejprve utřeme máslo, s cukrem,
poté je smícháme s 50 g rozpuštěné vlažné čokolády
a sekanými oříšky. Zbylou rozpuštěnou čokoládu nalijeme zhruba
do poloviny každé z formiček. Čokoládu ve formičkách necháme chvíli
zatuhnout, ale ne úplně, a potom rovnoměrné rozprostřete i po stěnách
formičky a nechte ztuhnout. Do každé takto připravené formičky
dáme přiměřené množství náplně tak, aby nepřesahovala
přes horní okraj a zalijeme zbytkem rozpučtěné čokolády.
Necháme ztuhnout v lednici (stačilo 2 hodiny) a potom mírným tlakem
na dno formičky vyklopíme.
pááni, vypadají úžasně bonbonky, musí to být dobrota:-))
OdpovědětVymazatAjka
Dobrota to opravdu je, dnes jsem je dělala znovu pro syna.
VymazatPovedly se! Jsou krásné! :) Zatím jsem dělala jen čokoládové :) Ale asi vyměním náplň, protože se mi to zdálo moc sladké. Ale jinak jsou výtečné. :) A taky snad vyjdou ty čokoládové levněji než nějaká bonboniéra kupovaná, což mě potěšilo! :)
OdpovědětVymazatKoukám tady už delší dobu a máte zde úžasné recepty :).
Moc mě těší, že se čokoládky povedly. S tou sladkostí je to vždy individuální :-). Moje děti i manžel mají raději sladší,ale určitě by šlo ubrat trochu cukru.
VymazatU nás letí ještě jako náplň nutela a jí podobné krémy.
Děkuji za návštěvu i za pochvalu.
to je úúžasný nápad
OdpovědětVymazatMoc děkuji za pochvalu i za návštěvu.
Vymazat